مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها چیست

مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها چیست

مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها یک مفهومی است که باعث می‌شود تا ارزش یک دارایی بیش از ارزش تعدیل شده آن بیشتر شود. مفهوم این مازاد تجدید ارزیابی در واقع به همراه مجموعه ای از قوانین و رویه هایی که برای ارزیابی دارایی ها و بدهی ها اتخاذ می شوند، به عنوان پایه های عملکرد مالیاتی شرکت ها در بسیاری از کشورها قرار دارد.

اگر چه مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها سود سالانه تجدید ارزیابی بدون صورت مالیاتی کلید آن را تشکیل می دهد، اما در بسیاری از کشورها، محاسبه مازاد تجدید ارزیابی به طور مستقل مجاز نیست و باید با توجه به قانون مالیاتی از طریق فرم های مالیاتی جمع آوری شود.

علاوه بر این، باید توجه داشت که مازاد تجدید ارزیابی بر سرمایه گذاری هایی که برای تحقق هدف درآمد شرکت صورت گرفته‌اند و مورد بهره برداری قرار گرفته‌اند، تأثیر بسزایی دارد. در فوریه 2018، حسابرسی بین‌المللی دارایی اضافی شرکت GE تا حدی که می‌توانست خطر پاسخگویی به سهامداران را برطرف کند، به خطر می‌اندازد.

در نتیجه، در جامعه مالی دوستداران برخی شایعات وجود دارد که سود حاصل از مازاد تجدید ارزیابی در حوزه های مختلف بیشتر از سود در حوزه های دیگر است که این امر می تواند به دلیل استفاده از روش های ارزیابی درست نباشد. بنابراین، ارزیابی صحیح و دقیق دارایی ها و بهره وری کاردان از آن‌ها برای مشاغل و شرکت‌ها ضروری است.



ماهیت مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها چیست؟

مفهوم مازاد تجدید ارزیابی، در واقع به همان مفهوم تجدید ارزیابی دارایی ها اشاره دارد، با این تفاوت که در مورد دارایی هایی که به مفهوم زمانی محدودیت دارد، مازاد تجدید ارزیابی، به الگویی از توسعه فعالیت های نوین گفته می شود. به عبارتی دیگر، مازاد تجدید ارزیابی بیانگر پنجره ایست که به دنبال آن می توان توسعه ای نوین را در برداشت کرد.

در واقع تمرکز فرایند تجدید ارزیابی در این رویکرد، بیشتر روی سرمایه گذاری در پژوهش و توسعه و نیز تجزیه و تحلیل محصولات جدید برای سازمان ها است. به عبارت دیگر، تجدید ارزیابی از مهمترین مؤلفه های رشد و توسعه به شمار می رود و موجب می شود که شرکت ها قادر به اطمینان این باشند که دارایی هایشان نیز در تلاش برای رشد و توسعه هستند.

همچنین باید به این نکته اشاره کرد که در شرایطی که محصولات و خدمات جدیدی به بازار عرضه می شود، که با همه رقابتی است که البته تحت تأثیر تغییرات فناوری قرار دارد، فرایند مازاد تجدید ارزیابی بر اساس دانش، پایش بازار و همچنین دسترسی به منابع مختلف، می تواند به شرکت ها کمک کند تا با این رقابت رو به‌رو شوند و در بازار باقی بمانند. در نهایت به نظر می‌رسد که توجه به مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها، می‌تواند به دلیل رونق فعالیت‌های تولیدی و خدماتی است که به تدریج در دسترسی قرار می‌گیرد، برای شرکت‌ها و تحقق اهداف جامعه کمک بسزایی بکند.



فرآیند مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها چگونه است؟

فرآیند مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها در واقع یک فرایند تجدید نظر است که در آن، دارایی ها به دو دسته تقسیم می شوند: دسته اول دارایی هایی هستند که ارزش آنها از ارزش اولیه آنها بیشتر است و دسته دوم دارایی هایی که ارزش آنها کمتر از ارزش اولیه آنها به نظر می رسد.

هدف اصلی از انجام این فرآیند، اطمینان از صحت و قابل اعتماد بودن ارزیابی های قبلی می باشد. در واقع، این فرآیند تجدید نظر به منظور اطمینان حاصل شده است که ارزیابی های قبلی صحیح و قابل اعتماد بوده اند و هیچ خطایی در محاسبه ارزش دارایی ها رخ نداده است.

فرآیند مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها به شیوه ای که در برخی سازمان ها انجام می شود، شامل ارائه اطلاعات تکمیلی از دارایی هایی است که در تعیین ارزش آنها ابهام وجود داشته باشید. به عنوان مثال، اگر برای یک دارایی خاص، ارزش آن از یکبار ارزیابی به دیگری بیشتر شد، در این فرآیند مازاد تجدید ارزیابی باید اطلاعاتی تکمیلی در مورد نحوه تعیین ارزش دارایی در هر دوره را ارائه کرد که آن را در روند ارزیابی مشخص کند.

از اهمیت دیگر فرآیند مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها می توان به بهبود اطلاعات در دسترس در مورد ارزش دارایی ها، شناسایی خطاها در فرآیند ارزیابی و دقت بیشتر در تعیین ارزش دارایی ها اشاره کرد. این فرآیند بطور کلی به منظور ایجاد اعتماد در ارزیابی های دارایی صورت می گیرد و باید به دقت و با کیفیت انجام شود.



مزایای و معایب مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها چیست؟

مزایای مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها شامل تجدید نظر و به‌روزرسانی اطلاعات دارایی‌ها می‌باشد که می‌تواند به بهبود تصمیمات مدیریتی بپردازد. با تجدید نظر در دارایی‌ها، باید به هر دارایی ارزشیابی جدیدی داد و در برخی موارد، می‌توان از استقراض با بهره‌برداری از دارایی‌ها دست کم گرفت. همچنین، کارکرد ماشین‌آلات و دستگاه‌های ابزاردقیق بررسی می‌شود و به‌روزرسانی اطلاعات آن‌ها با توجه به نتایج به‌دست آمده، انجام می‌گیرد.

با این حال، مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها همراه با هزینه‌های قابل‌توجهی همراه بوده و ممکن است خرج کند بدون آن که دقیقاً بدانیم آیا این هزینه‌ها ارزش آن‌ها را دارند یا خیر. همچنین، برخی فعالیت‌ها مطابق با شرایط نامطلوبی همچون عدم تمرکز به مسائلی مهمتر و انجام فعالیت‌های ناموثر و غیرضروری می‌تواند باعث از بین رفتن منابع و افت در درآمد شرکت شود.

به طور خلاصه، مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها می‌تواند به‌عنوان یک ابزار مفید برای بهبود مدیریت دارایی‌ها و به‌روزرسانی اطلاعات دارایی‌ها مورداستفاده قرار گیرد، اما در عین حال با هزینه‌های قابل‌توجهی همراه بوده که نیازمند توجه به مسائلی همچون ارزشبخشی آن می‌باشد. لذا قبل از شروع به فعالیت باید به دقت به مسائلی همچون نوع، تعداد و ارزش دارایی‌ها، هزینه‌های مازاد تجدید ارزیابی و دیگر مواردی که شاید تاثیرگذار باشند، توجه کنیم.



چگونگی اجرای مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها در شرکت ها

با توجه به رقابت شدید در بازارهای جهانی، شرکت‌ها به دنبال حفظ و افزایش راندمان خود هستند. در این راستا، ارزیابی دقیق و به موقع دارایی‌های شرکتی می‌تواند به عنوان یکی از ابزارهای اصلی برای بهبود کارایی و تصمیم‌گیری های بهتر مدیریت شرکت محسوب شود.

اجرای مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها به معنای اجرای بررسی‌های مکرر برای اطمینان از دقت و صحت ارزیابی دارایی‌های شرکت است. در واقع، این کار باعث افزایش شفافیت و قابلیت اطمینان کاربران سیستم محاسباتی و مدیران می‌شود.

اجرای مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها در اثر به کاربستن روش‌های پیشرفته آماری و حسابداری به مدیران کمک می‌کند تا نقاط ضعف و مستندسازی دارایی ها وجود داشته باشد و بتوانند در مدیریت بهتر به دست آورند. این کار به شرکت‌ها کمک می‌کند تا بتوانند در عوض هزینه‌های بالایی برای تعداد کارمندان مشاوره آگاه با این موضوع پرداخت، با تغییرات داخلی به شرح فوق تیم شرکت را تغییراتی دهند که در نهایت بر روی سودآوری شرکت و همچنین رضایتمندی اکثریت کاربران این شرکت موثر است.

از جمله افزایش مزایای مالی در صورت اجرای درست این موضوع می توان به کمک شرکت در شناسایی اصلاحات گزینه های بازدهی مثبت، کاهش میزان انتظارات معاملاتی، کاهش نوسانات عواید، کنترل مخاطرات مالی و افزایش توانایی در صدور بدهی و اخذ مراجعه به حکم به­روزی دارایی‌های شرکت اشاره کرد. با توجه به این موارد می توان دریافت که اجرای مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها یک روش مطمئن برای بهبود عملکرد شرکت‌ها و جلوگیری از بروز مشکلات مدیریتی است.



نحوه حسابرسی مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها

حسابرسی مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها یکی از موضوعات حسابرسی است که به معنای بررسی دقیق میزان تفاوت بین ارزش فعلی دارایی‌ها و ارزش آن‌ها در گذشته است. در واقع، هدف این مورد این است که ما در حسابرسی بتوانیم ارزش واقعی دارایی های شرکت را با توجه به مقدار تفاوت زمانی که سپری شده است، تعیین کنیم.

برای این کار، حسابرسی مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها به دو روش انجام می‌شود. روش اول به نام "روش مستقیم" است و در این روش، ما مقدار تفاوت بین ارزش دارایی در دو زمان مختلف را محاسبه می‌کنیم و به عنوان مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها در بودجه، درآمد و حسابرسی شرکت در نظر می‌گیریم.

روش دوم برای حسابرسی مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها به نام "روش غیر مستقیم" است. در این روش ما نیاز داریم تا تغییرات بازده ارزش دارایی در دوره مربوطه را در نظر بگیریم. این روش به طور معمول از قانون تجدید ارزیابی دارایی ها استفاده می‌کند و بدین صورت است که ما میزان تفاوت بین ارزش دارایی در دو زمان مختلف را محاسبه می‌کنیم، سپس تغییرات بازده ارزش دارایی را محاسبه می‌کنیم و در نهایت مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها را به عنوان درآمد و حسابرسی شرکت در نظر می‌گیریم.

در نهایت، حسابرسی مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها از اهمیت بسزایی در حسابرسی برخوردار است. این مورد برای حسابرسان به عنوان یکی از موارد دشوار در حسابرسی مطرح شده است که باید با دقت و با اطمینان از صحت آن به عنوان یکی از نتایج حسابرسی مطرح شود.



تاثیر مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها بر دقت تحلیلی در فضای مالیاتی

تجدید ارزیابی دارایی ها از جمله موضوعاتی است که در فضای مالیاتی بسیار حائز اهمیت است. بطور کلی، تجدید ارزیابی دارایی ها به معنای بررسی دوباره ارزش یک دارایی است که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله تغییرات در بازار، تحولات صنعتی و مبادلات مالی، نیاز به تغییر بکار رفته باشد.

اما، آیا تجدید ارزیابی دارایی ها به هر شکلی تاثیری بر دقت تحلیلی در فضای مالیاتی دارد؟ در واقع، تجدید ارزیابی دارایی ها می‌تواند در این زمینه تاثیرات مثبت و منفی متفاوتی داشته باشد. به عنوان مثال، در صورتی که تجدید ارزیابی با دقت و صحت کاملی به انجام برسد، می‌تواند به دقت و صحت تحلیلات مالیاتی کمک کند و اطلاعات دقیق‌تری را در اختیار مالیات‌گذاران و مراجع مالیاتی قرار دهد.

اما، در مواردی که تجدید ارزیابی دارایی ها به صورت نامناسب و ناکارآمد انجام شود، ممکن است به تحلیلات مالیاتی مخدوش و ناصحیح منجر شود و در نتیجه باعث پیچیدگی و ناراحتی برای مالیات‌گذاران و مراجع مالیاتی شود. به همین دلیل، انجام تجدید ارزیابی دارایی ها به دقت و با رعایت اصول و مقررات مربوطه بسیار حائز اهمیت است.

در نتیجه، می‌توان گفت که به طور خلاصه تجدید ارزیابی دارایی ها یک فرایند حیاتی در فضای مالیاتی است که می‌تواند به یکسان سازی داده‌ها، دقت و صحت تحلیلات مالیاتی و حفظ رعایت قوانین مالیاتی کمک کند. با این حال، این فرایند نیازمند توجه و دقت بسیاری به جزئیات است.